31 Temmuz 2011 Pazar

Hayırlı Ramazanlar

Sanki dün gibi yılbaşına girmiştik ne çabuk 8. aya geldik ve ne çabuk yine bir ramazan ayını karşılıyoruz.Zaman ardımıza baktığımızda aslında çok hızlı geçiyor.Yaşantılar kimi zaman bize bu zamanın yavaş geçtiğini hissettiriyor.Ramazan ayının herkes için ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.Sofralarımızın bereketi bol olsun.

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Gökçe Bahadır'ın Gerçek Gelinliği

 Gökçe Bahadır ve Ali Sunal cumartesi günü gündüz kıyılan bir nikah ile evlenmişlerdi.Gökçe Bahadır'ın giydiği gelinlik daha doğrusu beyaz elbise herkeste şaşkınlık yaratmıştı.Meğerse Gökçe Bahadır gerçek gelinliğini Yunanistan'ın Leros adasında ki kutlamada giymeyi tercih etmiş.Gökçe Bahadır'da rahibe duvağını kullanan isimlerden birisi oldu.Aile ve yakın dostlarıyla yunan adasında eğlenen çift ardında balayına orada devam ediyormuş.Mutlukları yüz ifadelerinde öyle belli ki maşallah diyorum.

 
 

26 Temmuz 2011 Salı

Kabus Dolu Uykular

Ben mi çok sıkıntıya sokuyorum kendimi yoksa genel olarak bu böyle mi bilmem ama düğün ile ilgili kabuslar görmeye başladım.Düğünümüz nasipse 2012 yaz başında yada sonunda olacak lakin beni şimdiden stres basar oldu.Mesela en ufak bir şeyi düşünmeye başlıyorum 5 dakika sonra o bir şey çok şeye dönüşüyor.

Sonra birde nasıl bir gelin olacağım düşüncesi var ki işte bu geçen gece bana kabus gördürttü resmen.Rüyamda her zaman gittiğim kuaförüme değil bir başkasına gitmişim ve saatlerce saçımı yapamadıkları gibi makyajımda berbat olmuş.Bırakın beni kendi kuaförüme gideceğim diyerek kendi kuaförüme gidiyorum.Oda bana "sen ilk olarak bana gelmedin senin saçını yapmam" demesiyle mahvoluyorum üzüntüden.Sonra evdeymişim nişanlım geliyor bir bakıyorum üzerinde damatlık yok sözde giydiği takım elbise var.Onu öyle görünce işte o zaman bende ipler kopuyor biz sana damatlık almadık mı, benim hayalim böyle bi düğün değil diyerek hıçkırarak ağlarken uyanıyorum...

Bende ki durum bundan ibaret olsa da nişanlım gelince inşallah daha rahatlayacağım.Onun yanımda olmayışı artık beni de çekilmez yapıyor.Son 67 günümüz kaldı.Şuan kendimi tek başıma böyle düşüncelerle mücadele ediyor gibi hissediyorum.Ama bitecek az kaldı...

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Bir Evlilik Haberi Daha

Var Mısın Yok Musun yarışmasından tanıdığımız Hakan Hatipoğlu & Gizem Akın'da sonunda muradlarına ermişler.Gelinlik benimde çok beğendiğim Pronovias Alcanar modeli. Fakat etek kısmını Gizem Hnm daha basene oturtmuş geldi bana, yani çok kabarık değil.Onlarada mutluluklar diliyorum.


23 Temmuz 2011 Cumartesi

Burcu Kara & Buğra Gülsoy

Ve bir mutlu haber daha.Haziran ayında nişanlanan Burcu Kara & Buğra Gülsoy evlenmişler.Bu çiftte birbirlerine çok yakışıyorlar.Gelinlik straplez model ve belden pembe kuşağı ile çok hoş görünüyor..pembe ve lila çiçeklerden oluşan gelin çiçeği ise bu kombinasyona oldukça yakışmış.



22 Temmuz 2011 Cuma

Gökçe Bahadır & Ali Sunal

Gökçe Bahadır ve Ali Sunal birbirlerine çok yakıştırdığım çiftlerden bir tanesiydi.Bugünde haberlerde evlendiklerini duyunca çok sevindim.İkisine de gülmek çok yakışıyor.Gökçe Bahadır'ın gelinliği daha doğrusu beyaz elbisesi gündüz kıyılan bu nikahın ortamına uygun olmuş.Mutluluklar!

21 Temmuz 2011 Perşembe

Başarmak!

1 saat önce kalbim yerinden çıkarcasına heyecanla kardeşimin sınav sonuçlarını bekliyorduk.Sene boyunca verdiği emeğin meyvesini sevinç çığlıkları ve gözyaşıyla aldı.Bende bu içime sığmayan sevincimi sizinle paylaşmak istedim.İnşallah  herkes için hayırlısı olur, kardeşimde inşallah hayırlı bir yere yerleşir...Seni yürekten tebrik ederim ♥

Ofiste Kahvaltı Sorunsalı

Eskiden midem bu kadar hassas değildi çıtır çıtır simitimide yerdim, sıcak boyozumuda yerdim hiç bir sorun yaşamazdım.Fakat son 1 yıldır sabah yediğim şeyler mayalı yada susamlı ise işte o zaman mahvoluyorum.Sabahları yataktan kalkmak zaten zor gelirken birde evde kahvaltı için uğraşamıyorum.Bu yüzden genelde simit, poğaça, açma gibi şeyler yeniyor.Hem midemin kötü olmasını önlemek hemde belki bi kaç kilo veririm diye 2 aydır nesfit ya da special K yemeye çalışıyorum.Bunlardan yediğim zaman gayet iyiyim ama süt almayı unuttuysam ya da bugün olduğu gibi Nesfitimi evde unuttuysam mecburen köşede ki simitciden birşeyler alıyorum.Ve ardından hemen soda içiyorum midem rahatlasın diye.Siz ofiste kahvaltınızı nasıl yapıyorsunuz, neler yiyorsunuz?

19 Temmuz 2011 Salı

Saloni Koltuk Takımı

İnternet ortamında zaman zaman mobilya, koltuk takımı modellerine bakıyorum.Çok bakmakta istemiyorum çünkü daha zaman var ve birde bu stresi şimdiden yaşamak istemiyorum.Ayrıca çok çeşit olması zaten kararsız birisi olarak beni malumunuz geriyor.Ama yinede beğendiğim modelleri bilgisayara kaydediyorum.Saloni markasının bu koltuk takımları beğendiğim modeller arasında.Avangard tarzını yatak odası mobilyasında daha çok seviyorum. Country tarzı ise bence her oda dekorasyonuna yakışıyor.Bu iki tarz için daha sonra postlar hazırlayacağım.Benim tarzım sanırım daha çok modern mobilyalara yatkın.Fakat içimde ki country sevgisinide göz ardı edemem :)

Sizce bu takımlar nasıl?

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Pazartesi, Uykusuzluk ve Kolonya

Sıcaklar iyice bastırdı of puf desekte şimdi bu sıcaklar olmayacakta ne zaman olacak?İşte böyle desemde dün gece sıcaktan dolayı evin içinde kaç yer dolaştım bilmem.En sonunda kendimi klimaya teslim ettim ama buda çözüm olmadı çünkü yattığım yer değişince ben deliksiz uyku çekemiyorum :( Sabahtan bu yana konuşuyorum ama zaman zaman ne konuştuğumu düşünüyorum.Ve şimdide baş ağrısı başladı, zaten bu uykusuzluğun ve pazartesi sendromunun ayrılmaz üçlüsü olmasaydı şaşardım.Roaccutane kullandığım için zart zurt başka ilaçlar içmek istemiyorum ve bu yüzden kendimi kolonyaya verdim desem yeridir.Başıma boynuma masaj yapmaya çalışıyorum.
Herneyse yinede iyi haftalar demek için geç kalmış sayılmam dimi ? Kolonya ikramımda var buyrun :)

15 Temmuz 2011 Cuma

Hüzün & Gurur

Söyleyecek sözler olmaz ya bazen hem öfkeden hem üzüntüden işte bugünde öyle günlerden biri... Özellikle sevdiğiniz, eşiniz, dostunuz birileri askerdeyse işte o zaman daha bi derinden etkileniyor insan.Sabahtan bu yana boğazımda bir düğüm var, haberlerde geçen kelimeler gözyaşımı yutkunarak içime akıtıyor.Şehitlerimize Allah'tan rahmet geride kalan ailelerine, bekleyenlerine çok büyük sabır diliyorum... Bu mübarak Berat kandilinin herkes için ülkemiz için hayırlı günlere vesile olmasını canı gönülden istiyorum.Bitsin, son bulsun artık bu vahşet!

14 Temmuz 2011 Perşembe

Yaratıcı Fikir : Sosisli Makarna

Şurada görünce bu yaratıcı sosisli makarna fikrini hem unutmamak ve hem sizlerde görün diye hemen yazmak istedim. İnce spagetti makarnaları kalın dilimlediğiniz sosislere batırıp o şekilde haşlıyorsunuz.Sosisin kaliteli olmasına dikkat edin yoksa hem görüntüsü hem tadı hoş olmaz.İlk fırsatta bu fikri denemeyi düşünüyorum.

Taç İndirim Ganimeti

Cuma günü size Taç'ın internet sitesine özel %30'luk indiriminden bahsetmiştim. Çift kişilik nevresime ihtiyacım yoktu ama tek kişilik hiç almamıştım. Rengine desenine vurulduğum bir nevresim takımı vardı.Hem indirim varken hemde tek kişilik hiç almadığım için 45TL gibi güzel bi fiyata gelen aşağıda ki takımı aldım :) Kargo dün elime ulaştı ve görür görmez hemen kullanmak istedim. Görsellerde göründüğünden çok daha cici aldığıma pişman olmadım.Umarım kullandıkça çekme, renginde atma gibi sorunlar yaşamam.

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Mutlu Haftalar!

Evet evet çok isterdim size bu sezon bikinilerimden biri de bu ve ben artık tatile çıkıyorum demeyi yada diyebilmeyi.. Ama hiçbir yere gittiğim yok, oturduğum yerde oturup tatile çıkan bloggerlara hasetleniyorum. Şaka şaka gidin gezin tabi benim yerimede eğlenin :) Haydi o zaman herkese mutlu mesut bir hafta diliyorum ♥

8 Temmuz 2011 Cuma

Yangın Olur Biz Yangına Gideriz

Veee ilk mim'im ile huzurlarınızdayım! Hep blogerların mim cevaplarını okurdum şimdi bende mimlendim sevgili gelin oldum gidiyorum'un güzel sahibesi tarafından :)

Yangın çıksa evinizde ilk hangi eşyanızı kurtarırsınız diye merak etmiş arkadaşlar.E o zaman merakları giderelim.

Tabii öncelikle Allah kimselere böyle kötü şeyler yaşatmasın Allah korusun diyorum.En ufak bi kıvılcım bile insanın yüreğini ağzına getirebiliyor.Yangında eşyadan önemli olan elbet candır, nefestir.Ailem öncelikle aklıma geldikten sonra benim yaramaz kızım Tarçın'ı kurtarmaya çalışırım.Evet, benim rus finosu terrier kırması 4 yaşında bir köpeğim var.Hayvanlar insanların yardımına muhtaç bu yüzden onu kucağıma alır hemen uzaklaştırırdım.

Eşyaya gelecek olursa ilk telefonumu çantama atar çantamla beraber laptopumu kurtarırdım sanırım.Bi odada yığılı olan çeyizler peki ya onlar! Ay Allah korusun çok fena bi düşünce bu gerçekten.Yok yok güzel şeyler hayal edip düşünelim öyle olsun diyelim biz en güzeli ;) Şöyle bir türk sanat müziğiyle de ortamı şenlendiriyorum ^_^


Hmm şimdi bu mim benim blogta imha olsa olurmu acaba? Yada bunu başka bir mim'e dönüştürsek?

Taç Alışveriş Sitesinde %30 İndirim

Taç markasının ürünlerinden almak isteyipte ertlediğiniz birşeyler var ise bugün online sitelerinden www.tac.com.tr'den alışveriş yapmanın tam zamandır eyy çeyiz kızlar. %30 indirim fena sayılmaz :)

7 Temmuz 2011 Perşembe

Fransız Dantelli Salon Takımı

Dün iş çıkışı arkadaşımla şöyle bir çeyizcileri yine talan ettik. Bornoz takımı ve hamam setlerine bakmaktı amacım.Ama sadece bunlara göz atmakla kalmadım.Çok güzel patchwork günlük yatak örtüsü beğendim.La Vita markasının fransız dantelli pike ve nevresimli gelin setlerine baktım.Yanlız her baktığım ürüne zam gelmişti.Pamuğa gelen zam bu şekilde bize yansıyor işte.

Sonra yine bu dantellerin güzelliğine hayran kalıp salon takımlarını inceledim.Tığ işi danteli sevmeyenler bunlardan alabilir diye düşünüyorum, oldukça şık ve romantik görünüyor ♥ Kalitesine göre fiyatlar 100TL ile 400TL arasında değişiyor. Annem bana zamanında zaten dantel yapmıştı, onları annemin gönlü olsun diye ilk günlerde kullanırım ama sonrasında kaldıracağım için böyle bir fransız dantelli salon takımı almanın ne derece mantıklı olacağını düşünüyorum (?) Çeyizine alan yada kullanan var mı yorumları alayım :)

Tümünü Göster

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Gelin Hamamı Nasıl Yapılır?

Evlilik hazırlıklarının sonuna gelindiğinde arkadaşlarımla şöyle hem stres hem toksinleri atayım diyorsanız gelin hamamı adetini yad edebilirsiniz.Allah nasip ederse ben gelin hamamı adetini yapmak istiyorum.10-15 kişilik bir organizasyonla göbekler atılır ve gelsin sarmalar gitsin salkım salkım üzümler eşliğinde güzel bi anı olarak mazide yerini alır.Hamam eğlencesine gelen sevdiklerinize ise o günün anısına şu görselde ki ufak hediyeler verebilirsiniz.

E tabi gelin hamamı deyince akla gelen ilk isim Adile Naşit'i anmamak olmaz :)

5 Temmuz 2011 Salı

Bernardo Çeyiz Seti Kampanyası

Bernardo'da yemek takımı ve çatal kaşık setini birlikte alanlara ödediği tutarın %50'si hediye çeki kampanyası var.Bu kampanya 2 ay öncede vardı.Nisan ayının ilk haftası bu kampanyadan faydalanıp çeyiz alışverişimin ana maddelerini oluşturanları aldım.Sizlere aldıklarımı daha sonra ki yazılarımda göstereceğim.Ama ihtiyacınız var ise bu kampanyadan faydalanmanızı tavsiye ederim.

English Home Online Alışveriş

English Home mağazasına girince insan kendini hayaller aleminde gibi hissediyor.Bembeyaz dekorasyonun üzerine minik çiçek desenli nevresim takımları, havlular, mutfak önlükleri, halılar vs.. yerleştirilmiş.Bulunduğum şehirde 2012'de açılacağına dair kendilerinden bilgi aldım ve çoook sevindim :) Online alışveriş sitelerininde tez vakit açılmasını bekliyorum. http://www.englishhome.com.tr



Tavşan Kardeş Objeleri

Tavşanların sempatikliğine dayanayıp üniversite yıllarında ev arkadaşım ile 3 tane tavşan almıştık :) Şaka değil gerçekten 3 tane minnak tavşanımız vardı. Gömleğin cebine giriyorlardı o kadar küçüktü.Ama sonra 2 tanesi rahmetli oldu 1 tanesi ise 1,5 sene öncesine kadar yaşadı.Bembeyaz pamuk gibiydi.Bu tavşan objelerden bulursam hemen alacağım çok şeker değiller mi?





4 Temmuz 2011 Pazartesi

Tefal Mutfak Aletleri

Mutfak için küçük ev aletlerinde genel tercihi Tefal'den yana kullandım.Aslında ayrı olarak su ısıtıcısı almayı düşünmüyordum ama aldığım zaman kampanya olduğundan dolayı su ısıtıcısıda almış oldum.Tefal Express+ Su Isıtıcı ve Tefal Express Ekmek Kızartma makinası ikisi 150TL'ye aldım.Mutfağımın nasıl renklerde olacağı belli değil her mutfağa uyum sağladığını düşündüğümden inox aldım.Nişanlım ve ben tosttan ziyade kızarmış ekmeği daha çok seviyoruz bu yüzden tost makinası almayı düşünmüyorum.Daha önce zaten eve ütü alırken yanında ufak bi tost makinası hediye vermişlerdi.Onu çeyize sakladım.O bize yeter diye düşünüyorum.


Tefal Express Ekmek Kızartma makinesi özellikleri için buraya, Tefal Express+ Su Isıtıcı için buraya tıklayın.

Sarev Nevresim Takımları

Nişanlım askere gidene kadar aklımda hiç çeyiz için neler alınır benim nelerim var aklıma gelmemişti.Taa ki çevremdekilerin bana çeyizinde şu var mı bu var mı diye sormaya başladıkları zamana kadar.Annem sürekli bişeyler aldığını söylüyordu ama ben ilgilenmiyordum ilgimi çekmiyordu.Ama bi yerden başlamak lazımdı.Anneme sordum nelerim var nelerim yok diye.Tabi olanların içinde beğenmediğim şeylerde yok değil.Annelerle genelde "ben beğendim sen beğenmedin" tartışması hep oluyor.Biz annemle alışverişe gittiğimizde mutlaka bi tartışma harbi yaşayıp döneriz.

Ben bizzat kendim ilk nevresim takımlarından başladım.Saten pamuk grubunda genel olarak baktığım markalar Sarev ve Taç oldu. Aşağıda ki takımlar Sarev'e ait.Trendyol, markafoni ve limango gibi alışveriş sitelerinde bazen çok indirimler oluyor, sizinde ihtiyacınız var ise buraları takip edin.

Kahverengi olanı nişanlımın yoğun isteği üzerine alındı :)

Fiyatlar 150TL ile 176TL arasında değişiyor.Mavili olan takım Exclusive serisi o biraz daha pahalı.
 
Renkler gerçekte daha güzel nette bu şekilde görünüyor. Bundan sonra alırsam eğer çiçek desenli daha soft desenler alacağım.

Evlilik Listesinde Neler Eksik?

Evmanya'nın yeni başlattığı Evlilik Listesi ile eksiklerinizi sıralayıp bu listeyi size hediye almakta zorlanan sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.Böylelikle hem sizin ihtiyacınız karşılanmış olacak hemde karşınızda ki ne hediye alsam derdinden kurtulmuş olacak. Tık tık...

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Merhaba!

Çok uzun zamandır açmayı planladığım fakat bir türlü isim bulamadığım blogumu sonunda açtım.
Evet benim adım Çeyiz Kız :) İş arkadaşlarım bana bu ismi taktılar.Şuan nişanlıyım geçmişte aldığım ve almaya devam ettiğim çeyize dair aslında ev alışverişine dair paylaşımlarımla bu blog üzerinden ses vereceğim. Herzaman çeyiz konuşmayacağız, hayata dair sıkıntı ve mutluluklarıda paylaşacağım.